Sachr
Těsto:
6 žloutků
2 lžíce horké vody
150 g cukru
1 vanilkový cukr
---> šleháme do pěny, poté přišleháme
100 g rozpuštěné hořké čokolády (může být na vaření, ale samozřejmě platí čím kvalitnější, tím lepší)
stranou smícháme:
100 g polohrubé mouky
2 balení čokoládového pudinku v prášku
1 vrchovatou lžičku prášku do pečiva
---> obě směsi postupně smícháme a přidáme:
100 g rozpuštěného másla
ze 6 bílků ušleháme sníh a přimícháme do těsta
Pečeme při cca 180°C asi 45 minut.
Vychlazený korpus rozřízneme a promažeme džemem (meruňkový nebo rybízový), obě půlky slepíme a potřeme džemem celý povrch dortu. Poté celý povrch dortu potřeme čokoládovou polevou (např. 125g čokolády na vaření - opět platí, čím kvalitnější čokoláda, tím lepší, 50g ztuženého tuku, lžíce cukru, lžíce kakaa).